Baris Puhovski (©Starsport)
Baris Puhovski (©Starsport)

Vojvodina suvereno vlada Srbijom: Pali crno-beli na Banjici, Milić i Tomić rešili derbi

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 19:52

Arkus Superliga Srbije: Novosađani pobedili Partizan sa 27:24 (11:12) i izvesno obezbedili pol-poziciju pred plej-of

Odlika dobrih ekipa je da pobeđuju i kada ne briljiraju. Rukometaši Vojvodine su 45 minuta bili u podređenom položaju protiv Partizana, jurili prednost domaćina većim delom meča, ali iskustvo Puhovskog, Milića i Grozdanića presudilo je u finišu. Novosađani su dobili crno-bele na Banjici sa 27:24 (11:12) u derbiju 22. kola Arkus Superlige Srbije pred oko 1.000 gledalaca i stigli na korak do prvog mesta pred plej-of. Četiri kola pre kraja ligaškog dela šampionata Lale su pobegle Metaloplastici čak šest bodova.

Partizanu ni posle više od šest i po godina nije uspelo da ostane neporažen protiv srpskog šampiona. Novosadski crveno-beli su vezali 13. trijumf protiv crno-belih, a trener Lala Boris Rojević i dalje nije osetio gorčinu poraza u duelima sa timom iz Humske.

Izabrane vesti

Nije derbi bio kvalitetan, ali je prštalo na terenu, u pojedinim trenucima igralo se veoma oštro, na granici isključenja. Odbrane su bile jači deo oba tima. U prvih 30 minuta na golu je gospodario Andrej Trnavac. Odbranio je dva sedmerca Grozdaniću i Puhovskom, u finišu prvog poluvremena je prečku sa sedam metara pogodio Marko Vasić. Crno-bele su u konstatnom vođstvu držali raspoloženi Mladen Šotić i pivotmen Ivan Mićić. Zaustavljeni su kapiten Nikola Zečević i Uroš Kojadinović, a jedina dva gola sa spoljnih pozicija delo su Stefana Petrića.

Imao je Partizan tri gola prednosti na startu drugog poluvremena, ali su onda gosti dali gas. Raspucao se Miloš Grozdanić, a ključnu prednost Lale su stvorile sredinom nastavka meča, kada su Milić sa dva gola i Puhovski doneli +3 Vojvodini. Prilazio je Partizan na gol zaostatka, ali odličan u finišu bio je Branko Tomić koji je sa dva pogotka u poslednjih pet minuta doneo nova dva boda šampionu. Sa samo jednim golom Zečevića i Kojadinovića iz igre, crno-beli nisu mogli više.

Milan Milić je sa pet golova bio najefikasniji kod gostiju. Po četiri pogotka delo su Miloša Grozdanića, Branka Tomića i Barisa Puhovskog. Golmani Fran Lučin i Luka Arsenić imali su četiri, odnosno tri odbrane.

Kod Partizana Mladen Šotić, Stefan Petrić i Uroš Kojadinović (4 sedmerca) su postigli po pet pogodaka. Odličan je bio na golu Andrej Trnavac sa 11 odbrana, od toga dva sedmerca.

Mnogo tenzija na obe klupe je bilo. Skakalo se na svaku sudijsku odluku. Arbitri Marković i Boričić držali su od starta meča oštar kriterijum. Već u prvom napadu Parizana isključen je Miljan Pušica. Nedugo zatim je i Vuk Lazović, vođa odbrane domaćina, dobio kaznu dva minuta. Trener Voše Boris Rojević dobio je žuti karton zbog protesta.

Vojvodina je u derbiju Superlige bila oslabljena neigranjem povređenog Mohameda Aziza Aidija, zimskog pojačanja iz Metaloplastike.

Lale sad mogu da se usredsrede na EHF kup, dok Partizan još može do drugog mesta i prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa. Konkurenti su Metaloplastika i Dinamo iz Pančeva.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Topličanin 26:20 (12:11)

Subota

Radnički Kragujevac - Dinamo Pančevo 29:34 (18:17)

Metaloplastika - Dubočica 26:27 (13:14)

Jugović - Obilić 31:27 (15:14)

Rudar Kostolac - Kikinda 26:31 (12:16)

Šamot - Proleter 23:21 (13:12)

Nedelja

Partizan - Vojvodina 24:27 (12:11)



tagovi

ARKUS ligaRK PartizanRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara